Férgek gyorsan, Gyors evolúciós trükk: baktériumokat használ férgek ellen egy muslica

férgek gyorsan

férgek gyorsan paraziták a végtagokban

Gyors evolúciós trükk: baktériumokat használ férgek ellen egy muslica Pesthy Tula férgek kezelése Egy muslicafaj úgy növeli meg túlélési esélyeit, hogy szimbiózisban, azaz kölcsönösen előnyös kapcsolatban él egy baktériummal. A muslicát gyakran támadja meg egy fonálféreg, amely korábban terméketlenséget okozott, és végül elpusztította a rovart.

A kutatók fölfedezték, hogy az utóbbi évtizedekben elterjedtek a fonálféreg ellen védő baktériummal együtt élő muslicák.

férgek gyorsan antihelmintikus gyógyszerek az emberek megelőzésére vásárolni

A Rochesteri Egyetem biológusa, John Jaenike és munkatársai a Drosophila neotestacea muslicát tanulmányozták. A rovar nőstényeit előszeretettel támadja meg egy parazita fonálféreg Howardula aoronymphium.

férgek gyorsan szalagparazita diagnosztika

A féreg még a rovarlárvákba fúrja be magát a kültakarón keresztül, majd megakadályozza a rovarok későbbi petetermelését. Ha azonban a nőstények egy Spiroplasma baktériummal fertőzöttek, akkor a befúródott fonálférgek gyengén fejlődnek, és nem sterilizálják a rovarokat. A kutatók azt is fölfedezték, hogy - hála a jótékony hatásának - a baktérium folyamatosan terjed Észak-Amerikában, és egyre növekszik a gyakorisága a muslicákban, mivel az anyák továbbadják őket az utódaiknak.

férgek gyorsan elhízás parazita

Az as évek elejéről megőrzött muslicáknak még csak a 10 százalékában fordult elő a baktérium. Jaenike következtetése szerint a fertőzés gyakorisága gyors evolúciós válasz a fonálférgek jelenlegi férgek gyorsan hódítására. A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy fölfedezésük az emberek szempontjából is jelentős.

férgek gyorsan mint a helminták gyógyszerei

A fonálférgek súlyos emberi betegségeket - amilyen például a folyami vakság férgek gyorsan az elefántkór - hordoznak és adnak át az embereknek. A fonálférgek elleni első természetes bakteriális védelem felismerése új módszerek bevezetéséhez vezethet a férgek elleni harcban.

férgek gyorsan paraziták bejuttatása az emberi testbe

A kutatók tovább vizsgálják, hogyan használhatnák fel a baktériumokat az emberi féregfertőzések ellen.

További a témáról