Ormanyos féreg

Ormanyos féreg - MÁSODIK REND: Ormányos piócák (Rhynchobdellidae)

A Csillagok Háborúja 8 olyan teremtménye, melyekhez valós állatok adták az ötletet - Ecolounge Ormanyos fereg, Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg Tartalom Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg Origo Többségük rettenthetetlen ragadozó.

A videón látható példány még az emberi kézre is kilövellte a mérgét. Ormanyos fereg zsinórférgek Nemertea fonalszerű állatok.

ormanyos féreg

A törzs arról nevezetes, hogy közéjük tartozik a Föld egyik vagy talán a leghosszabb élőlénye, az óriás zsinórféreg Lineus longissimus. Érdekes, hogy ez a faj az esetek többségében ormanyos fereg nő milliméternél hosszabbra, mégis ő tartja az állatok eddigi hosszúsági rekordját több mint 55 méterrel.

A gyűrűsférgek | Pannon Enciklopédia | Kézikönyvtár

Ezt a hatalmas példányt ben mosta ki a tenger Skócia partjainál, és ott helyben meg is mérték. A zsinórférgek erős mérget termelnek és nem félnek használni. A törzsbe tartozó valamennyi féreg megnyúlt ormánnyal proboscis rendelkezik.

ormanyos féreg

Az ormány gyakran hosszabb, mint maga a test, rajta méregmirigyekkel összekötött szúróserték vannak. Ormanyos fereg a függelékek segítik a zsákmány megragadását.

  1. Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg A Wikimédia Commons tartalmaz Ormányosférgek témájú médiaállományokat és Ormányosférgek témájú kategóriát.
  2. A Csillagok Háborúja 8 olyan teremtménye, melyekhez valós állatok adták az ötletet - Ormanyos féreg
  3. Féreg és férgek gyógyszerei

Vadászatkor az ormány kinyúlik közvetlenül a száj fölött, és sűrű, ragacsos ormanyos féreg szagú nyálka lövell ki rajta.

Már ez is elég kellemetlen és hatékony ormanyos fereg, de ez az anyag még idegmérget is tartalmaz, amely megbénítja a vergődő áldozatot. Azért az igyekezet megérdemel egy plusz pontot.

ormanyos féreg

Lásd még.

További a témáról