Parazita problémák. Parazita, ami prosztatagyulladást okoz - Prosztatagyulladást okozó parazita

Bélféreg, Bélférgesség - Betegségek | Budai Egészségközpont

erőteljes parazita

Blog Parazita ellenes protokoll Lovak endoparazitái központi szerepet játszanak egészségükben. A 7 legfontosabb endoparazita lovakban: a kis-fonalférgek Cyathostomanagy-fonalférgek Strongylusorsóférgek Parascarisgalandférgek Anoplocephalagyomorférgek Gasterophilustüdőférgek Dictyocaulus és a hegyesfarkú féreg Oxyuris.

egészségügyi paraziták elleni gyógyszer

Általánosságban elmondható, hogy a paraziták ellenállóvá váltak az évtizedek során az alkalmazott készítmények egy részével szemben. Ezt szelekciós nyomásnak nevezzük.

rossz lehelet a férgektől

Tehát ha a lovainkat kezeljük egy készítménnyel, akkor azok a paraziták maradnak életben és szaporodnak tovább, amik egy adott szerre nem érzékenyek. A világ vezető parazitológiai kutatói mind egyetértenek abban, hogy az elmúlt évtizedek felelőtlen antihelmintikus kezelései is jelentősen hozzájárultak a jelenleg kialakult helyzethez: pontosabban a rezisztencia elterjedéséhez.

A legfontosabb okok, amik a rezisztencia kialakulását fokozzák: a túlzott kezelés, az alacsony dózis, a különböző szerek váltokozó adagolása, a nem megfelelő tartástechnológiai körülmények pl.

férgek szoptató anyában

A 3 nagy hatóanyagcsoport mindegyikében fokozott rezisztencia van kialakulóban és ez különösen az orsóférgek Parascaris és a kis parazita problémák Strongylida körében tapasztalható. Habár jelenleg folynak kutatások az elérhető készítmények kombinált adagolását illetően, nem igazán vannak a horizonton új típusú parazita problémák, ezért a jelenlegiekkel kell bölcsen bánni. Fontos elkülöníteni az állományszintű kezelést és az egyedi kezelést.

milyen paraziták élnek az ételekben

Függetlenül ettől, javasolt legalább évente alkalommal egy komplett bélsár parazitológiai vizsgálatot végezni és ha a lónál problémát észlelünk, akkor bélsár pete redukciós vizsgálatot is végezni FERCT. Emellett már elérhető egy szerológiai vizsgálat is a galandféreg fertőzöttség felmérésére.

koleretikus és férgek

Fontos azt is észben tartani, hogy a parazita fertőzöttség a lovak általános állapotára, egészségére, takarmány hasznosítására és teljesítményére is hatással van, ezért mindenképpen konzultájon állatorvosainkkal egy szakszerű és modern, lovára szabott antihelmintikus protokoll összeállítása céljából.

További a témáról