Pókember parazita.

Venom (Marvel Comics)

A főszerkesztő James Shooter lecsapott a lehetőségre és dollárért megvette a fekete pókjelmez ötletét, és lehetőséget kínált Pókember parazita, hogy megírja a hozzá tartozó történetet. A szerkesztő, Jim Salicrup elvetette az ötletet, így végül Eddie Brocknál landolt a fekete ruha.

  1. A férgek miatt lefogytam
  2. Helmintofóbia meghatározása
  3. Kefir a paraziták testének megtisztítására
  4. Szimbióták és paraziták Pókember parazita.
  5. Pentaxim férgekkel
  6. Venom (Marvel Comics) – Wikipédia
  7. Riot (Marvel Comics) – Wikipédia Pókember parazita
  8. Paraziták ütemezése Fészekparazitizmus — Wikipédia Védekezés a kutya élősködői ellen A kutyáknak rendszeres belső és külső parazita elleni kezelésekre van szükségük.

Erő és képességek[ szerkesztés ] Venom különböző képességekkel is bír, mint a szupererő, rendkívüli ellenállás, gyorsaság, kifinomult reflexek, falmászás, organikus hálóvető. Pókösztönnel ugyanakkor nem rendelkezik, de nem is érzékeli őt Pókember.

Venom (Marvel Comics)

Képes alakváltásra is, a szimbióta ruhadarabokat hoz létre a gazdatestén, de igazából bármilyen formának álcázhatja magát. Bizonyos esetekben hús-vér lények alakját is felvette már. A szimbióta segítségével a gazdatest gyorsabban gyógyul egy sérülés után, ugyanakkor a parazita rendkívül érzékeny a hangra és a hőre.

pókember parazita

Ha akar, képes csápokat vagy épp több fejet is növeszteni, de többnyire különféle ruhának álcázza magát. Néhány lapszám erejéig, amíg a szimbióta Flash Thompson testét használta egy autót is az uralma alá hajtott, amit kikiáltott Venom-mobilnak. Eredet[ szerkesztés ] A szimbióta eredete[ szerkesztés ] A Venomként ismert szimbióta a Klyntar nevű ősi faj tagja, melyet a kegyetlen istenség, Knull hozott létre bolygók leigázása céljából. A lények később elszakadtak teremtőjüktől, és békés útra léptek.

Küldetésük célja innentől az volt, hogy szimbiózissal az arra méltó gazdatestekből tökéletes védelmező harcosokat formáljanak.

Paraziták ütemezése

Ez csak nemes lelkű és erős alanyokkal valósulhatott meg, más esetekben torz tudatú szörnyek jöttek létre, melyeket száműztek a fajból. Idővel a hibás egyedek lettek többségben, akiket a béke helyett a pusztítás éltetett. A gazdatesteket csak élősködésre használták, és végül teljesen kiszipolyozták belőlük az életet. Venom szimbiótája pókember parazita szemben az elődjeihez hasonlóan a gazdatesttel való szoros és kölcsönös kötelékben hitt. A fajtársai ezt aberrációnak vélték, és attól tartva, hogy másokat is megfertőz, bezárták a lényeket.

A börtöne később része lett a Csatavilágnak.

Pókember parazita. Pókember parazita

Ez egy hely, amit a Túlontúli nevű istenszerű lény állított össze különböző bolygókból, és ahol Pókemberrel együtt egy halom szuperhős és gonosztevő csapott össze a híres Titkos Háborúban. A parazita nem csak önműködő ruhaként funkcionált a számára, de egyben az erejét is megnövelte, és organikus hálóvetővel is ellátta Pókembert. A Titkos Háborúból visszatérve azonban Peter érzelmi kiegyensúlyozatlanságot és folyamatos fáradtságot kezdett tapasztalni.

Eleinte mindezt a stressznek tulajdonította, de Reed Richards később megállapította, hogy a problémákat a ruha okozza, ami valójában egy élősködő. A hálószövő egy templom harangtornyában tudott végleg megszabadulni tőle, de ebbe kis híján bele is halt. Ez volt a Jean DeWolff halála, melyben a címszereplő rendőrkapitány egy Bűnölő nevű maszkos sorozatgyilkos áldozatává vált.

Pókember parazita. Revizor - a kritikai portál.

Eddie Brock ekkoriban a Daily Globe nevű lapnál próbált meg karriert építeni újságíróként. Egy nap kapcsolatba került pókember parazita Emil Gregg nevű férfival, aki azt hazudta magáról, hogy ő a hírhedt sorozatgyilkos. A téves információkra alapozott cikkeinek hála Brock igazi sztár lett a Globe-nál, de szerencsétlenségére Pókember végül leleplezte a valódi Bűnölőt, Stan Cartert.

pókember parazita

Eddie-t hazugsággyárosnak titulálták és azonnal kirúgták a Globe-tól. Férgekkel fertőzött személy a férfi hitelessége teljesen odalett újságíróként, minekutána ócska szennylapokon kívül senki sem akarta őt alkalmazni.

Brock mindezért Pókembert hibáztatta.

pókember parazita

Az összetört Eddie testépítésben próbálta meg kiadni a dühét, ennek eredményeként hatalmasra gyúrta magát, de ez sem segített rajta, így végső elkeseredésében öngyilkosságra készült, noha hívő emberként ezt mindig is elítélte.

A lény megérezte a férfi fájdalmát és gyűlöletét a hálószövő iránt, és úgy döntött, hogy őt választja új gazdatestének. Amikor összekötődtek, Brock a parazita minden emlékéhez hozzáfért, vagyis azt is megtudta, hogy ki rejtőzik Pókember álarca alatt. Eddie gyűlölete teljesen eltorzította a szimbiótát, és így megszületett a vérszomjas Venom.

pókember parazita

Ezután többször megküzdöttek egymással, mígnem a falmászó rájött, hogy Venom csak akkor nyugszik le, ha már megölte Pókembert. Peter ezért azt a tervet eszelte ki, hogy megjátssza a saját halálát.

pókember parazita

Mindez egy lakatlan szigeten történt, ahonnan Brock már nem is akart hazamenni. Pókember később visszarángatta őt New Yorkba, amikor kiderült, hogy Eddie korábbi szökése során a szimbióta egy darabja a cellatársával, az őrült Cletus Kasady- vel kötődött össze, aki pókember parazita a Vérontó nevű szörnyeteggé vált.

Ez volt az első alkalom, hogy Pókember és Venom összedolgoztak.

További a témáról